Zuidoost Special: kick off schooljaar 24/25

September 13, 2024

Op vrijdag 4 september 2024 vond de eerste Zuidoost Special van het nieuwe schooljaar plaats. De kickoff van schooljaar 2024/2025 was, op z'n zachtst gezegd, een daverend succes. Het thema van dit nieuwe schooljaar? SamenHORIGheid — pun most definitely intended.

De toon is gezet en hoewel dit op een hoger decibel was dan men gewend is, is team professionalisering van plan om geluid te blijven maken. We nodigen alle onderwijsprofessionals in Amsterdam Zuidoost uit om ons te joinen.

Luid, duidelijk en in verbinding met elkaar

PPOZO en Zonova hebben een heldere boodschap voor dit nieuwe schooljaar en de komende jaren: wees zichtbaar en laat van je horen. Doe dit met professionaliteit, maar vergeet zeker het plezier niet.

Het team dat jaarlijks zorg draagt voor het professionaliseringsprogramma, toverde de Zuidoost Academy op 4 september om tot een ruimte waar plezier centraal stond. De kick-off bestond uit vijf workshops, met dit zelfde thema in de hoofdrol. Elke workshop was zorgvuldig uitgekozen om onderwijsprofessionals te inspireren en een energieke start van het schooljaar te geven. De nadruk lag hierbij op het creëren van een positieve sfeer, die enthousiasme en betrokkenheid stimuleerde. De workshops werden gegeven door partijen van eigen bodem en vielen bij iedereen goed in de smaak.

Een rijke schooltijd voor kind en collega

Het thema samenhorigheid kwam op 4 september goed tot zijn recht. Ruim 100 onderwijsprofessionals kwamen op de kick-off af, klaar om samen geluid te maken. In de hal werd iedereen ontvangen met een gezellige playlist, waarbij zij werden uitgenodigd om deel te nemen en van hun favoriete nummers op de achtergrond te genieten. Na een kort welkomstwoord van team professionalisering, namen twee leerlingen van De Knotwilg de microfoon over. Ze hielden een inspirerende toespraak over hun visie op het onderwijs en lieten hun 'collega's' achter met de wijze woorden: "Blijf gewoon jezelf, blijf lachen en blijf 'gewoon' lesgeven." Precies de houding die nodig is om zowel voor het kind als de onderwijsprofessionals voor een rijke schooltijd te zorgen.

Nu was het tijd voor een 'pitch' van onze lokale helden, die elk een geweldig programma voor ons in petto hadden. De onderwijsprofessinals konden zich hiervoor on the spot opgeven. Bestuurder Dave Ensberg gaf een workshop 'spelend leren' en nam de collega's mee naar buiten om letterlijk te spelen, terwijl Stadstekenaar Rossel Chaslie aan de slag ging met de workshop zelfportretten maken. Ondertussen werd er in lokaal Ganzehoef luidkeels gezongen onder begeleiding van het Zo Gospel Choir en kon er beneden gedanst worden onder leiding van last-minute crew dansleraar Shivanno Drachtenstein. Verder verzorgde niemand minder dan het collectief Ye Bo Game een voorproefje van hun populaire gelijknamige spelavond. Uit elk lokaal kwamen positieve en plezierige geluiden, galmend door de Zuidoost Academy.

Echte ontmoetingen, voelbare betrokkenheid

De positieve en plezierige geluiden hielden aan toen wij om feedback vroegen. Onze missie om samenhorigheid de boventoon te geven is ook volgens onze collega’s geslaagd. Deze vorm van samenkomen is voor herhaling vatbaar. SAMEN zorgen we voor geweldige onderwijs, waarin wij creativiteit en plezier een prioriteit maken, waar wij spelend ontwikkelen, intentioneel te werk gaan en van ons laten horen, samen!

Ben jij er de volgende keer ook (weer) bij?

laatste nieuwtjes

Zuidoost Special: kick off schooljaar 24/25

Lees meer

Evaluatie van de filmvertoning: Mama Sranan

Lees meer

PPOZO in beweging

Lees meer

Activiteiten voor het kind & onderwijs professional

PPOZO organiseert en ontwikkelt een scala aan activiteiten die de brede ontwikkeling van kinderen en de professionalisering van onderwijsprofessionals bevorderen.

meer over ons